Theatercollectief Raf

Ché

Let op: Dit is een voorstelling van een vorig seizoen. Bekijk ons huidige aanbod voor de meest recente voorstellingen.

  • Info
  • Scènefoto's
  • Trailer
  • Speellijst

De revolutie is geen appel die valt wanneer hij rijp is… Je moet hem doen vallen. (Ché)

Theatercollectief Raf brengt in deze voorstelling de Cubaanse revolutionair Ché Guevara opnieuw tot leven. Wie was de figuur die op menig t-shirt prijkt, waar stond hij voor en wat kan hij nog betekenen voor komende generaties?

Begeleid door live gitaarmuziek nemen Reynout Dekimpe en Andy Van Kerschaver het publiek mee doorheen Zuid-Amerika en Cuba: langs Che’s motorreis, naar de overwinning van de revolutie in Havana en tot zijn dood in Bolivië. Dankzij de live muziek wordt het publiek helemaal ondergedompeld in de sferen en klanken van Latijns-Amerika.

Geleid door biografieën, dagboeken en documentaires over deze enigmatische, maar ook controversiële figuur legt Theatercollectief Raf de geschiedenis, de betekenis en de toekomst van de man achter de foto bloot. Over het Andesgebergte, door de Sierra Maestra-jungle, naar de hoogvlaktes van Bolivië tot in de straten van onze eigen steden die zich vullen met betogingen en marsen van alle leeftijden, roepend om verandering. Van revolutie en opstand in Latijns-Amerika naar modern verzet vandaag.

Theatercollectief Raf (Reynout Dekimpe en Andy Van Kerschaver) heeft wel wat met geschiedenis, getuige vorige projecten zoals ‘De Meinhof/Medea’ (2014), ‘Pantserkruiser Potemkin’ (2016) en ‘Goodbye Lenin, niet de film’ (2018); heldere, toegankelijke theatervoorstellingen, opgehangen aan belangwekkende gebeurtenissen of figuren uit de geschiedenis. De meest recente wapenfeiten van het Raf waren de kortfilm ‘350 Squadron’ (2019) en de theater-productie ‘2084, of Hoe moeilijk ook de weg we gaan hem met de glimlach’ (2020), waarin de blik op de toekomst gericht werd.

Reynout Dekimpe (°1991) – acteur/schrijver/maker – richtte na zijn afstuderen aan LUCA Drama Leuven Theater-collectief Raf op. In 2016-2017 maakte hij deel uit van de Montignards van Kultuurfaktorij Monty. Hij speelde o.a. in ‘12 Gezworenen’ (NNT), in ‘De Spits van de Koude Oorlog’ (Monty) en ‘ROT’ (Dekimpe/Ogiers). Voor het Raf bedacht, schreef en speelde hij alle voorstellingen. In 2021-2022 was Reynout Dekimpe te zien in ‘Thuis’.

Andy Van Kerschaver (°1987) – acteur/maker – studeerde in 2014 af aan LUCA Drama Leuven. Hij speelde o.a. bij hetpaleis in ‘Romeo en Julia’ in een regie van Simon De Vos (2013), bij het Ro Theater in ‘Bossen’, in ‘Handhaven’ van Collectief Nachtkrab en in zijn eigen ‘Fondriest’ en ‘Beveren’. Op televisie speelde hij in ‘Witse’, ‘In Vlaamse Velden’, ‘De Kroongetuigen’, ‘De Ridder’, ‘Vermist’, ‘Familie’, ‘Als De Dijken Breken’, ‘De Kotmadam’, ‘Thuis’ en in de langspeelfilms ‘Achter De Wolken’, ‘Alleen Eline’, ‘Enfant Terrible’ en ‘Kursk’ van Thomas Vinterberg. Hij was vanaf de eerste voorstelling betrokken bij Theatercollectief Raf.

Lukas Somers (°1989) genoot een Jazzopleiding aan het Conservatorium van Antwerpen als gitarist. Het spelen in bands en het maken van eigen creaties stonden al van zijn vroege jeugd centraal in zijn muzikale ontwikkeling. Momenteel werkt hij als gitarist, songwriter en producer in eigen bands ‘SOLAK’ en ‘HONEY’. Daarnaast is hij actief als muzikant bij onder andere ‘Yong Yello’ (als bassist), ‘Otto Kintet’, ‘Catbug’, ‘Renata Louisa’. Deze diverse ervaringen en projecten zorgen voor een constante prikkeling om te evolueren. Met deze groepen bracht hij verschillende albums uit, en speelt hij ook live. Voor Theatercollectief Raf voorziet Lukas de live muziek op podium. 

Spel: Reynout Dekimpe en Andy Van Kerschaver
Tekst: Reynout Dekimpe
Live muziek: Lukas Somers

No Images available
Geen Trailer(s) beschikbaar

Speellijst

datum organisator reservatie website uur opmerkingen
di 07 mrt 2023 Peer BICC 't Poorthuis 011 61 07 20   10.40 schoolvoorstelling
di 07 mrt 2023 Peer BICC 't Poorthuis 011 61 07 20   13.50 schoolvoorstelling
download Speellijst